Därför ska du välja Malmö

Det finns många anledningar att åka någon annanstans i stället för Malmö, men det finns faktiskt även en hel del anledningar till varför man också bör besöka denna stad. Inte bara är Malmö Sveriges hippaste stad utan det är även ett riktigt matmekka med fullt av restauranger med stjärnor i Guide Michelin och listade på White Guide – vilket gör maten till den främsta anledningen att åka hit.

Planerar du att göra en weekendresa? Varför inte välja Malmö i stället för någon annan plats? På www.hotellmalmo.nu hittas både tips på hur man enkelt tar sig hit och ser tips på olika sevärdheter med mera. För du vet väl att Malmö blivit utnämnd som den perfekta weekendstaden av det internationella resemagasinet Condé Nast Traveller för något år sedan och att det fortfarande är aktuellt? Expressen, som skrev om detta, skriver till exempel nu om hur Malmö också är Sveriges hippaste stad i en artikel om tips på saker att göra i staden när man väl är där på besök. Man nämner allt från nakenbad i Kallbadhuset och fika i Slottsträdgården till lunch på Saltimporten och drinkar på Grilljannes takterrass. Vad man dock glömmer att också lista är vilka middagsrestauranger som är väl värda ett besök. Visste du till exempel att Malmö kan stoltsera med att erbjuda restauranger som fått stjärnor från Guide Michelin och White Guide? Du har väl inte missat att nykomlingarna på White Guide som också hittas i Malmö? Enligt Dagens Industri är det följande restauranger som är med på Mästarklasslistan från White Guide:

  • Unn
  • Agrikultur
  • Flickan
  • Sushi Sho
  • Kockeriet

Vad som även kan tilläggas är att Unn tillsammans med sin systerkrog Tak också blivit utsedd till årets affärskrog 2017 av Di Weekend. Och bara för att man har en Michelin stjärna ska man inte tro att ens restaurang kommer nämnas i Whie Guide. Det är Bloom in the Park ett bra exempel på, den har en stjärna med är inte speciellt högt värderad alls i White Guide utan nämns bara.

Bra mat utan stjärnstatus i Malmö

En annan sak att tänka på är att en restaurang kan ha riktigt god mat utan att vara omnämnd i olika internationella guider. Till exempel skriver Metro tips på en rad olika vegetariska restauranger i staden, där den ena serverar om än mer god mat än den andra. Och ingen av dessa är med i Guide Michelin eller White Guide, men är för det lika värda ett besök!

Scroll to top