Golden gate-bron

En lyxigare buss

Kan en nattbuss med några stänk av hotellyx bli en ny affärssuccé? Det hoppas några entreprenörer i Kalifornien, som startat en ny typ av busslinje mellan San Fransisco och Los Angeles. Om idén slår kommer vi troligen att se liknande fordon även i Europa.

Även om vi borde flyga mindre kommer vi fortfarande att ha ett behov av att resa. Det är också så att ju bekvämare man reser, desto längre tid tar det också. Många funderar nu på vad man kan erbjuda resenärerna som bjuder på en lämplig avvägning mellan komfort och restid. Ett svar på den frågan är den nya lyxbussen Cabin, som kör nattetid mellan Los Angeles och San Fransisco.

I den här artikeln kallas bussen för ett rullande lyxhotell, men det är nog att överdriva lite. Snarare skulle man kunna kalla den ett rullande kapselhotell, av den typ som finns i Japan. Det kan dock räcka långt, framför allt om man vill använda natten till att sova och samtidigt förflytta sig.

Priset är ganska högt, ungefär 100 dollar. Med klassiska Greyhound kan samma sträcka kosta 20 dollar. Väljer man istället konkurrenten Megabus kan man komma undan för så lite som 3,50 dollar. Då gäller det dock att man är ute i god tid, och att man kan tänka sig att åka klockan 06.00, och komma fram 14.50. Någonting säger oss att Cabin inte direkt konkurrerar med lågprisbolagen. Det ska dock bli intressant att följa utvecklingen. Kanske kommer vi att se något liknande i Sverige inom en snar framtid, exempelvis för att ta sig till fjällen?

Scroll to top