Erbjud svalka i heta Malmö på ditt eget AirBnB

Att hyra ut bostaden på AirBnB har blivit ett vanligt sätt att få ned sina boendekostnader, särskilt på en het bostadsmarknad som Malmö. Detta för dock med sig en ökad konkurrens bland uthyrarna, och det är helt klart läge att maximera sin chans till förtjänstfulla uthyrningar.

Systemet med rating och recensioner på AirBnB gör det snart tydligt att det gäller att hålla sina hyresgäster nöjda. Bara en enda dålig recension kan verka avskräckande på många potentiella kunder, och i Malmö finns en hel del pampiga lägenheter och boenden i utbudet. Även om många åker på semester för att uppleva staden eller platsen de åker till, är upplevelsen av boendemiljön minst lika viktig för helhetsintrycket.

Viktigt med bekvämt inomhusklimat

Att se till att inomhusklimatet i ditt hem är anpassningsbart efter årstiden är mycket viktigt, inte minst med tanke på internationella kunder som ser AC-system som en självklarhet. Sidor som https://20grader.se/ erbjuder både information och produkter för att hjälpa till med detta.

Vilka kunder letar du efter?

Annat att tänka på inför en uthyrning är att anpassa din inredning mer efter dina kunders behov än dina egna. Så vem vill du ska bo här? Nischar du dig mot barnfamiljer kan två stökiga barnrum vara ett uppskattat inslag, men samtidigt stänger du dörren för affärsresenärer och festsugna kompisgäng.

Står inför en rese-boom

Även om marknaderna för turism och hotellverksamhet legat på is under åren av coronapandemi spår nu många aktörer att vi står inför en veritabel rese-boom.

– Jag tror det kommer en reseuppgång som vi inte sett på ett århundrade, säger AirBnBs VD Brian Chesky i en intervju med medieföretaget Bloomberg.

Det finns alltså all anledning att satsa på att hyra ut bostaden den tid du inte behöver den. Vissa källor, som Aftonbladet, uppger att vinsten kan bli upp till 15 000 kronor i veckan!

Scroll to top