Bangkok

Upplev Bangkok

Många svenskar åker till Thailand, men det är framför allt stränderna i södra delen av landet som lockar. Landets huvudstad har dock mycket att bjuda på, nästan oavsett vad man är intresserad av.

Bangkok, eller Krung Thep som de flesta thailändare säger, är, om man räknar in förorterna, hem för 14 miljoner människor, eller något mer än en femtedel av landets befolkning. Det innebär att den har 35 gånger fler invånare än landets näst största stad, Nakhon Ratchasima. Man skulle kunna säga att Bangkok är den stad i världen som är störst, i förhållande till övriga städer i samma land.

Som de flesta andra megastäder har Bangkok många olika stadsdelar, som är olika stressiga och livfulla. I Thonglor, som är en del av det större Watthana, flockas hipsters på vinbarerna, skriver DN.

Så varför inte boka in några dagar i Bangkok på väg tillbaka från Ko Samui eller Ko Lan? Om du tröttnat på Pad Thai kan du boka ett bord på den franske stjärnkocken Joël Robuchons restaurang på Narathiwas Ratchanakarin road. Letar du efter något originellt till inredningen hemma rekommenderar vi ett besök på den nya Rot Fai Market, som blandar retro med nyare konsthantverk.

Scroll to top