Upptäck Sverige från Malmö till Sundsvall och Härnösand

Sverige är ett fantastiskt land med mycket omväxlande natur och omgivningar. Under en roadtrip får du chansen att stanna till på många vackra ställen och bestämmer själv över din resa. Att köra från Malmö till Härnösand tar ungefär 11 timmar och du får möjligheten att göra flera stopp på vägen.

Oavsett om du reser själv eller tillsammans med andra är det skönt att övernatta en eller två gånger på vägen. Sundsvall är en vacker och trevlig stad med mycket att upptäcka. Dessutom är det enkelt att hitta bra hotell i Sundsvall där du kan bo en natt eller två. Om du älskar natur kan du till exempel bege dig till Södra Berget och njuta av lugnet.

Besök High Chaparall i Småland

Om du och ditt sällskap reser från Malmö får ni inte missa att göra ett stopp i Hillerstorp utanför den småländska staden Gnosjö. Här har de byggt upp en hel by med fokus på vilda västern kallad High Chaparall. Det är en perfekt dagsutflykt, speciellt om du har barn som följer med på resan. Efter några timmar här kan ni även passa på att stanna i Jönköping för en bit mat och kanske en första övernattning. Jönköping är en av Smålands största städer och ligger vackert placerat vid vattnet.

Stanna till i Stockholm

På väg upp till Härnösand kan du med fördel göra ett stopp i Stockholm. I Sveriges huvudstad finns det alltid något att upptäcka. Du kan antingen besöka en av de klassiska turistmålen som Skansen eller Gröna Lund eller göra någonting helt annat. Det finns även lite mer ovanliga aktiviteter som att gå med på en takvandring eller kanske äta middag i en helt svart miljö? I Stockholm har du också möjligheten att prova på att vara stuntman för en dag.

Scroll to top